Ttnet taahhütlü abonelik iptali mümkün mü?
Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Abonelik Sözleşmelerine dair yönetmeliği 16’ncı maddesinde ‘Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi’ konusunu düzenlemiştir. ttnet taahhütlü abonelik iptali bu şartlarda mümkündür.
Aboneliğinizi iptal ettirmeniz mümkündür ancak satıcı şu bedellerin iadesini isteyebilir ;
-Tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim,
-Cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmı.
Hangi hallerde haklı olarak cayma bedeli ödemeden ttnet taahhütlü abonelik iptali mümkündür?
-Belirsiz süreli veya bir yıldan fazla süreli abonelik sözleşmesinin varlığı halinde sözleşmeyi herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediğiniz zaman feshetme hakkına sahipsiniz.
-Bir yıldan az süreli abonelik sözleşmelerinde, satıcı sözleşme koşullarında değişiklik yapılması halinde veya tüketicinin hizmetten yararlanmasına engel olabilecek geçerli bir sebebin varlığı halinde sözleşmeyi feshedebilrsiniz.
Yeni taşındığım adresimde ttnet hizmet vermediğini söyledi sözleşmemi iptal ettirebilir miyim?
Bu durum internet,tv vs diğer aboneliklerinizin yeni taşıdığınız adreste alt yapısının olmaması veya başkaca bir nedenle yerine getirilmemesi veya eski yerleşim yerinizdeki hizmetle aynı nitelikte yerine getirilememesi halinde söz konusu olabilir.Bu durumu yönetmelik şu şekilde düzenlemiştir.
‘Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.’
Bu madde kapsamında sözleşmenizi herhangi bir bedel ödemeksizin feshetmeniz mümkündür.
Ttnet’e sözleşmeyi fesedeceğimi nasıl bildirmeliyim?
Ttnet taahhütlü abonelik iptali bildiriminin kâğıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı ile satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir.Kağıt üzerinde tabirinden herhangi bir şekil şartına bağlı olmaksızın yazılacak bir dilekçe ile sözleşmeyi feshedebileceğinizi anlamaktayız.Bunun yanında noterden ihtar da zorunlu olmamakla birlikte ispat kolaylığı sağlayacağı için tercih edilebilecek bir yoldur.Kalıcı veri saklayıcısı tabirinden E Mail aracılığıyla da bu bildirimin yapılabileceği anlaşılmaktadır.
Fesih talebim ne kadar süre içerisinde dikkate alınır?
Tüketicinin fesih talebini, bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç yedi gün
içerisinde yerine getirmekle yükümlüdür.
Firma sözleşmenin feshedildiğini bana bildirir mi?
Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshedildiği bilgisini yazılı olarak
veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye bildirmekle yükümlüdür.
Fesihten 7 gün sonra firma sözleşmeyi sonlandırmamış ise mal veya hizmetten yararlansanız dahi sizden herhangi bir bedel talep edilemez
Depozitom ne zaman iade edilir?
Satıcı veya sağlayıcı, fesih bildiriminin hüküm ifade etmesinden itibaren on beş gün içinde
tüketici tarafından ödenmiş olan tutarın geri kalan kısmını ve varsa tüketiciden güvence, depozito veya teminat adı altında alınan ücretlerin güncel tutarlarını kesinti yapmaksızın iade etmekle yükümlüdür.
Firmanın verdiği hizmetten memnun değilim fesih bildirimime rağmen sözleşmeyi sonlandırmadılar ne yapabilirim?
Bu durumda Tüketici Hakem heyetinde başvurmanız mümkündür.Başvurunuz ayıplı mal veya hizmete ilişkin olacaktır.Kısaca ayıplı mal ve hizmet kavramını inceleyecek olursak;
Ayıplı mal nedir?
Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
Ayıplı mal nedeniyle tüketicinin hakları ve yükümlülükleri nelerdir?
-Tüketici malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür.
-Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir.
Gizli ayıp nedir?
Satıcının kasten sakladığı bozukluklarla, usulüne uygun yapılan gözden geçirmede farkedilemeyecek ayıplar gizli ayıptır bu ayıp için yüklenicinin sorumluluğu devam eder.
Eğer, meydana getirilen eserin, teslim alındığı sırada usulüne uygun yapılan gözden geçirme ile varolan bozukluğu görülmemişse, ortada gizli bir ayıbın olduğu kabul edilir.
Açık ayıplar, eserin tesliminden sonra, işlerin olağan akışına göre imkân bulunur bulunmaz bizzat yapılan veya uzmanına yaptırılan gözden geçirme sonucu saptanınca, uygun sürede; gizli ayıplar da ortaya çıkar çıkmaz, gecikmeksizin yükleniciye bildirilmelidir. Ayıp bildirimi süresinde yapılmadığı takdirde iş sahibi bu ayıbı örtülü olarak kabul etmiş sayılır.