Anlaşmalı velayet değişikliği dilekçesi
NÖBETÇİ AİLE MAHKEMESİNE
……..
DAVACI :Ad Soyad, T.C.Kimlik No:
ADRES:
DAVALI : Ad Soyad, T.C.Kimlik No:
ADRES:
KONU: Müşterek çocuk ….’nin velayetinin tarafıma verilmesi talebi.
AÇIKLAMALAR;
1-)Davalı ile evliliğimizi …. Aile Mahkemesinin … /…/… tarih ….esas ,…karar sayılı kararı ile anlaşmalı olarak sonlanmış ve …/…/… tarihi itibariyle boşanma kararı kesinleşmiştir. …. Aile Mahkemesi ilgili kararı ile müşterek çocuğumuz …’nin velayeti davalı eşe verilmiştir.
2-)Geçen süreçte çocuğun eğitimi, okul ortamı ,ev yaşantısı, hayat düzeni değişmiş ve bu sürece uyum sağlamakta zorluk çekmiştir.Her ne kadar babası olarak elimden geleni yapsam da ayrı yaşadığımızdan tam olarak bir çözüm bulmam mümkün olmamıştır.Bu durum gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.
3-)Davalı anne bu durumu kabul etmekte velayetin tarafıma geçmesinde fayda olduğu konusunda benimle aynı fikirdedir.
4-)Velayetin tarafıma verilmesi ile müşterek çocuğun giderlerinin tamamı tarafımdan karşılanacağından davalıya ödenen ….TL iştirak nafakasının kaldırılmasını talep etmekteyim.
5-)Arz ve izah edilen nedenlerle küçüğün velayetinin davalıdan alınarak müvekkile verilmesi gereği hasıl olduğundan sayın mahkemenize başvurulmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : 4721 S. K. m. 324,349 ve ilgili sair mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Nüfus kaydı, boşanma ilamı, tanık beyanı ve diğer deliller.
SONUÇ VE İSTEM :Yukarıda açıklanan ve mahkemenizce resen dikkate alınacak nedenlerle, küçük …’nin velayetinin davalıdan alınarak tarafıma verilmesine,ödenen iştirak nafakasının kaldırılmasına karar verilmesini mahkemenizden saygılarımla arz ederim. …/…/…
DAVACI
İmza
Ad Soyad
Ekler:
1-
2-
Anlaşmalı velayet değişikliği dilekçesi (indir)
Anlaşmalı velayet değişikliği nasıl yapılır ?
Öncelikle belirtmek gerekir ki hukukumuzda anlaşmalı boşanma benzeri velilerin anlaşması sonucunda bir velayet değişikliği yapılması mümkün değildir.
Anlaşmalı boşanma davasında dahi, küçüğün menfaatine aykırı velayet anlaşmasına dair protokolün hakim tarafından reddedilmesi mümkündür.
Bu durumun gerekçesini,velayet hakkının sadece anne ve babanın tasarrufunda olmadığı,üstün tutulması gereken hususun çocuğun üstün menfaati olduğu şeklinde açıklamak mümkündür.Velayetin düzenlenmesi ve değiştirilmesi kamu düzeni ile ilgili kabul edilmektedir.
Bu kapsamda taraflar anlaşsa dahi çekişmeli şekilde velayetin değiştirilmesi davası açılması gerekmektedir.Bu davada davalının davayı kabulü ile süreç kolaylaşacak,mahkemenin de uygun görmesi ile velayet değişikliği sağlanacaktır.
güzel dilekçe olmuş
Teşekkür Ederiz.
Çoçuklarımın velayeti babada Anlaşmalı birşekilde bana verecek bunun için nasıl bir dilekçe yazmam gerekiyor..
Velayet babada olmasına rağmen buyük oğlum baran 15 yıldır bnde hiç gitmedi babaya küçük oğlum ise babaannesi baktı 4 yıl sonrasında 6 yıldır bnde kalıyor sadece velayet babada onun için velayeti almak istiyorum..
güzel dilekçe
Teşekkürler.
çok teşekkürler. harika
guzel